Bu Blogda Ara

28 Kasım 2012 Çarşamba

CAN SIKINTISI..(KAĞITTAN KUŞ)





SEVGİLERİMLE. 

#bimilyonneden : Bol bol neden

Geçenlerde Twitter’da #bimilyonneden hashtagiyle karşılaştım. Herkes dünyayı iyi bir yer yaptığına inandığı nedenleri yazıyordu. Kaybolan kedimi bulup eve getiren çocukların yaşadığı sokaktan bakınca, dünyayı iyi bir yer yapan #bimilyonneden bulmak pek de zor değil =)




Bir bumads advertorial içeriğidir.

26 Kasım 2012 Pazartesi

VANİLYALI PUDİNGLİ, DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

Sütlacı çok severim ama sadece kendi yaptığım sütlacı yerim:)
sütü sevmediğim için başkasının yaptığı sütlaçda süt kokuyor gibi geliyor
yiyemiyorum bir türlü
mutlaka pastörize süt kullanılmalı ve damla sakızlı olmalı
yaklaşık 2 yıldırda nişasta yerine vanilyalı puding kullanıyorum ben
tadan herkes çok begeniyor:)
gelelim tarifimize.



sütlaç için:
1 lt. süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 parça damla sakızı
1 su bardağından az şeker (puding koyacağımız için çok şeker koymuyoruz )

puding için:
1 vanilyalı puding ( diğerleriylede değişik olabilir ben denemedim)
1 su bardağı süt


yapılışı: pirinci güzelce yıkayıp 1 su bardağı su ile biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz 
sonrasında üstüne 1 lt sütü, tuzu ve damla sakızını ekleyip kaynatıyoruz
başka bir kapta puding ile 1 bardak sütü karıştırıp kaynayan süte ekliyoruz
koyu bir kıvam almaya başladığında şekeri de ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz
bukadar basit:) denemenizi tavsiye ederim süper oluyor
bu tariften orta boyutta 10 kase çıkıyor
AFİYET OLSUN.


SEVGİLERİMLE...


HAFTASONU GEZMELERİMİZ..

günaydınlarrrrr:)
yine istemeyerekde olsa baya bir ara vermişim
yazacak çok şey var ama vaktim olmuyor bazen
bu haftasonu kayınvaldemler bendeydi gezecek fırsatımız olmadı
ama geçtiğimiz hafta Forumda birkaç hafta yetecek kadar gezip alışveriş yapmıştık:)
bunlarda o günden kalma birkaç tatlı oğluş fotosu:)









SEVGİLERİMLE...

8 Kasım 2012 Perşembe

KİMDİKİBUDELİ'NİN ÇEKİLİŞİ...

Hediyeler çok güzel katılmadan edemedim:)
sizde katılmak isterseniz TıkTık





SEVGİLERİMLE...

BLOĞUM 1 YAŞINDA....




Ben Kasım 11 de açtım sanıyordum 
bugün baktım ki Ekim 11 de açmışım blogumu
yani 1 yaş 1 aylık bir blog sahibesiyim:)
iyi ki açmışım diyorum 
hem yeni insanlar tanıdım, yeni şeyler öğrendim
hem de özgürce yazabilmenin nasıl güzel olduğunu anladım
daha nice seneler yazarım inşalahhhhhh:)


SEVGİLERİMLE...




7 Kasım 2012 Çarşamba

OĞLUMDAN TARHANA ÇORBALI AYRAN TARİFİ...


süt ve sütün ürünlerini sevmeyen benim dün nasıl olduysa canım ayran çekti
ama öyle böyle değil mutlaka içmeliyim
hazırda olmaz kendim yapmam lazım tuzlu limonlu falan
Doğukan da bile aşermemiştim düşünün yani:)
akşamı zor ettim eve gidip hemen ayran yapmak ve içmek için
neyse yaptık ayranı hazır bekliyo 
yemekleri de hazırlamakla meşgulum bi taraftan tabi
birde sütlaç aşkım tuttu üstüne onunla da uğraşıyorum
önceki günden de tarhana çorbam vardı onuda koydum ayranın yanına
oğluşumun yardım edesi tuttu:)
çekti sandalyeyi tezgaha başladı ayranı karıştırmaya
bende birşey demedim seviniyo diye
ben kendimi öyle kaptırmışım ki ocağa
aman sütlaç dibine tutmasın aman yemek yanmasın diye
bir döndüm ki oğlumaaaaaaa
sabahtan beri hayalini kurduğum ayranın içine tarhana çorbasını dolduruyo:)
ay gülsem mi ağlasam mı bilemedim
neyse ki gördüğüm ilk kaşıkmış gerisi gelmeden farkettim
döksem mi acaba dedim ama baktım yarım yemek kaşığı kadar anca koymuş
dökmedim tabi öyle içiverdik:)
tadında bir değişiklik yoktu ama sanki içine pul biber atılmış gibi kırmızı noktalar vardı
birde ben yaptım deyip deyip güldü oğluşum
kızamadım tabi herzamanki gibi:)

bugün bunu çok beğendim ve sizinle de paylaşmak istedim




SEVGİLERİMLE...


6 Kasım 2012 Salı

Tohumlarımızın Nesli Tehlike Altında!


Binlerce yıllık tarım geleneğini barındıran Anadolu topraklarında yetişen yerli tohumlar yaşamın sürekliliğini temsil ediyor.

Atadan kalma tohumlarımız;

* Lezzetli ve sağlıklı gıdaların temini için birer genetik hazinedir
* Binlerce yıldır değişen koşullara uyum sağlayarak günümüze ulaşmayı başarmış numunelerdir
* Tarımsal biyoçeşitliliğin önemli bir parçası ve yaşamın sürdürülebilirliğinin olmazsa olmazıdır
* Dışarıya bağımlı kalmaksızın ülkemizin gıda güvenliğinin teminatıdır

Ancak bugün Anadolu’ya özgü yerel tohum çeşitliliğimiz yok oluyor. Tek seferlik, ticari tohumların egemenliği nedeniyle gıdamızın ve geleceğimizin güvencesi yerli tohumların nesli tehlike altında! Yeryüzünde zengin çeşitlilikteki yaşamı sürdürebilmek, atalık tohumlarımızı gelecek kuşaklara aktarmamıza bağlı.

TOHUM TAKAS AĞI, yüzyılların bilgisini taşıyan yerli tohumlarımızın korunup yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin, Adım Adım Oluşumu desteğiyle yürüttüğü TOHUM TAKAS AĞI KAMPANYASI’na destek olarak,

* Anadolu’nun dört bir yanındaki ekolojik çiftliklerde yerli tohumların çoğaltılarak paylaşılmasını sağlayacak;
* Bu toprakların yüzlerce yıllık bereketinin, lezzetinin, besin zenginliğinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için sağlam patikalar oluşturacaksınız.

Verdiğiniz desteğin her kuruşu binlerce yeni tohuma dönüşecek...

Kredi kartı ile bağış yapmak istiyorsanız: https://www.bugday.org/portal/BagisAdimAdim.php

EFT/havale yoluyla bağış yapmak istiyorsanız:
Alıcı Adı: Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği
Garanti Bankası Karaköy Şubesi - Şube No: 400
Hesap No: 6295240
IBAN No: TR67 0006 2000 4000 0006 2952 40

www.bugday.org - www.yasasintohumlar.org
facebook.com/BugdayDernegi
twitter.com/BugdayDernegi
Twitter paylaşımlarınız için hashtag: #YasasinTohumlar

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.