her ne kadar Mersin e henüz kış gelmemiş te olsa hazırlıkları başladı
her yerde salçalık turşuluk biberler, salatalıklar dolu
ben salçamıda hazır kulanmıyorum
ama o biraz daha uğraş ve zaman isteyen bir iş
çalıştığım için benim o kadar vaktim yok malesef
sağolsun kayınvalidem o işi hallediyor benim için
salatalık turşumuda kurdu bu sene
banada diğer işler kaldı:)
çarşamba günleri semt pazarımız var burada
ve benim evimin hemen arkasında
iş çıkışı gittik kocişimle
taşıyabildiğimiz kadar közlemek için patlıcan, kırmızı biber
turşu içinde domates (uzun olanlardan) ve acı biber
salatalar için de bezelye aldık
biber ve patlıcanları kendi fırınımda közledim
sevgili kocişimle beraber soyup poşetleyip buzluğa attık
oğluşun dikkatini çekmesin diye fotoğraf çekemedim tabiki yine:D
yoksa onun o minnak parmakları da girerdi işin içine:)
domatesleri soydum robottan geriçirip içine biberleride doğradıktan sonra
1 çay bardağı sirke, 2 tatlı kaşığı kaya tuzu, yrm tatlı kaşığı şeker, 9-10 diş sarımsak ile karıştırıp
kavanozlara doldurdum üstlerine ağızlarını kapayacak şekilde maydanoz koydum
azıcıkda zeytinyağı tamamdır turşumuz:) küçük olan kavanoz kardeşime büyük olanda bize
sonrada oturdum yaklaşık 100 adet sigara böreği sardım 20 lik şekilde 5 poşet hazırlayıp onlarıda dolaba koydum
sıra sarma ve kuru dolmaya geldi ben onlarıda yapıp buzluğa atıyorum ki ani bir misafirde hazır olsunlar:D
çıkarınca normalden daha az su ile pişirip üstüne sos yapıyorum hiçbir fark olmuyor
onlarıda önümüzdeki hafta yapıcam inşallah
bu akşam düğün var çünkü
haftasonu adanadayız
bayram temizliğine daha hiç girmedim öncesinde düşündüğüm bazı değişiklikler var evimde onları da halledersem inşallah sıra temizliğe gelir
bayramda annemlere gitme ihtimalimizde var gerçi
hepsini yetiştirebilirim inşallah
çok çalışmam lazım çokkkk:D:D
SEVGİLERİMLE..
Resmi olan domatesli turşuyu şimdiye kadar hiç duymamıştım, nasıl kullanıyorsunuz? Yani turşu gibi yeniyor mu?
YanıtlaSilbiraz geç geri döndüm kusura bakma canım
Silevet turşu gibi kısır ve makarnalarla çok güzel oluyor
tavsiye ederim
İlk kez gördüm bende canım, Zha gibi bende merak ettim salata olarakmı yiyorsunuz,turşu derken bildiğin turşu gibimi,emme cahil hissettim kendimi:))
YanıtlaSilelelrine sağlık canım yemeye geleyim olurmu:)
sevgilerimle.
turşu gibi yeniliyo ama salatalarada konulabilir tabi en çok kıymalı makarna ile seviyorum ben
Silbuyur gel beklerimmm herzaman:)
YanıtlaSilAnna Dello Russo at H&M çekilişi için bloga beklerim!:
http://www.ecemakar.com/2012/10/giveaway-anna-dello-russo-at-h.html?spref=fb
Canım bayramın mubarek olsun ,öptüm güzel yanaklarından ,ailene ve sana huzurlu güzel bir bayram diliyorum,
YanıtlaSilsevgilerimle.
ben daha yeni gördüm bu yorumları yaaa:(
Silçok teşekkür ederim
maydonoz çok güzel fikir hiç aklıma gelmemişti bu benm
YanıtlaSilseneye inş bende bu şekilde yaparım tşkler paylaşım için :)
evet canım maydanoz çok iş görüyor
Silhem hava aldırmıyo hem de sonrasında yiyebiliyorsun:)
ben turşuya bayılıyorum ama daha hiç kurmayı denemedim çok nefis duruyorlar ellerinize sağlık bide ben becerebilsem :)
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silbence dene hala satılıyo turşuluklar
geç kalmış sayılmazsın.
Ben dün menemen yapmak için konservelerimden açmak istedim
YanıtlaSilbide ne ögreyim :(
ziyan olmuşlar
dip kısımları bembeyaz olmuş
kapağını bi açtım
köpük köpük oldu
ekşimiş sanırım :(
çok üzüldümmmmmmmmmmmmmm
bende çok üzüldüm şimdi canım
Silbir sürü emek ve malzeme
köpürdüyse ekşimiştir sanırım
neden bozuldu acaba kapakta falanmı sorun vardı ki
neyse üzme kendini inşalah birdahakine tutar canım