Bu Blogda Ara

26 Kasım 2012 Pazartesi

VANİLYALI PUDİNGLİ, DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ

Sütlacı çok severim ama sadece kendi yaptığım sütlacı yerim:)
sütü sevmediğim için başkasının yaptığı sütlaçda süt kokuyor gibi geliyor
yiyemiyorum bir türlü
mutlaka pastörize süt kullanılmalı ve damla sakızlı olmalı
yaklaşık 2 yıldırda nişasta yerine vanilyalı puding kullanıyorum ben
tadan herkes çok begeniyor:)
gelelim tarifimize.



sütlaç için:
1 lt. süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı su
1 tutam tuz
1 parça damla sakızı
1 su bardağından az şeker (puding koyacağımız için çok şeker koymuyoruz )

puding için:
1 vanilyalı puding ( diğerleriylede değişik olabilir ben denemedim)
1 su bardağı süt


yapılışı: pirinci güzelce yıkayıp 1 su bardağı su ile biraz yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz 
sonrasında üstüne 1 lt sütü, tuzu ve damla sakızını ekleyip kaynatıyoruz
başka bir kapta puding ile 1 bardak sütü karıştırıp kaynayan süte ekliyoruz
koyu bir kıvam almaya başladığında şekeri de ekleyip 1 taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyoruz
bukadar basit:) denemenizi tavsiye ederim süper oluyor
bu tariften orta boyutta 10 kase çıkıyor
AFİYET OLSUN.


SEVGİLERİMLE...


4 yorum:

  1. Güzel fikirmiş. bundan sonra ben de böyle deneyeceğim. Damla sakızlı puding de kullanılabilir o zaman.
    Ellerine sağlık. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:)
      evet damla sakızlıda olabilir
      oğlumun doğum gününde çilekli ve kivili pudingle yapmayı düşünüyorum
      çocukların daha çok dikkatini çeker eminim.

      Sil
  2. Sütlü tatlılar benim favorimdir, bu sütlacı kesinlikle denemeliyim..ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler
      size de şimdiden afiyet olsun ozaman:)

      Sil

YORUMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER