Ağlayan keki çok seviyorum ama sık sık yaptığım bir tatlı değil
Zaman gerektiriyor çünkü
aslında çok kolay
keki bildiğimiz klasik kek tarifinden
3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri (ben az şekerli sevdiğim için daha az koyuyorum) iyice çırpıyoruz sonra içine 1 su bardağından biraz az sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 2 ymk kaşığı kakao ve vanilya ekliyoruz
en son un ve kabartma tozu
45 dak 170 derecede pişiriyoruz
(foto gelişigüzel oldu annesi gibi sabırsız oğluşum dayanamadığı için hemen çekmek zorunda kaldım:D )
pişen ve hafif ılıyan keke 1 su bardağı süt döküyoruz
kek tamamen soğuduktan sonra önceden hazırladığımız kremşantiyi üstüne sürüyoruz
bu şekilde de en az 2 saat buzdolabında beklemeli
hazır çikolata sosu kullandım ben
en sonda soğumuş çikolata sosunu kremşantili keke döküp ağlatıyoruz:)
dediğim gibi basit ama zaman alıyor
soğut beklet falan
tatlı krizine girmiş biri için uygun değil :)
ama misafir için önceden hazırlanırsa süper oluyor
Afiyet Olsun...
SEVGİLERİMLE...
Dilek'cim postunu okuyamıyoruz ana sayfa rengini değişsen nasıl olur tatlım?
YanıtlaSilbende yorumları okurken çok zorlandım açıkcası
YanıtlaSilyeni yıla kadar böyle kalsın demiştim ama zor olacak gibi bu şekilde
hemen düzeltiyorum teşekkürler:)
ay ay ay ağlamasın o kek ben onu yerim. ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal şeker olsun canım
Silteşekkürler:)